2020. március 25., szerda

Testnevelés 2020.03.25. Célbadobás különböző labdákkal különböző távolságra

Kedves hatodikosok!

Köszönöm a visszajelzéseket a hétfői feladatról!

Folytatódik ismét a Toldi kihívás.

"S melyen ült, a malomkő-darabot fogta,
Toldi György bosszantó népe közé dobta.
...
Repül a nehéz kő: ki tudja, hol áll meg?
Ki tudja, hol áll meg s kit hogyan talál meg?"
(Arany János: Toldi Harmadik ének)

Mai feladat 1: Malomkő dobás. Persze nem malomkővel. :-)
Helyettesítsd labdával, plüssel, papírgalacsinnal, összegöngyölt zoknival! Dobással rakd ki a Toldi és vitéz szavakat!
Végy papírt vagy post it-et. A papírból vágj kis négyzeteket! Írj minden négyzetre egy betűt, és ragaszd fel ajtóra falra, végül célozz!

Feladat 2: Akinél esetleg nincs ragasztó szalag otthon vagy post it, annak a következő feladatot ajánlom: célbadobás különböző eszközökkel, különböző távolságokra.
Szükséges eszközök: 3 játéktároló vagy fazék vagy doboz, amibe céloznod kell; különböző súlyú labdának kinevezett tárgyak pl: gumilabda, szivacslabda, plüss, összegöngyölt zokni, papírgalacsin, párna (Ezek közül négyet válassz, amivel végrehajtod a feladatot! A papírgalacsin legyen közte!)
Feladat leírása: Az első dobozt helyezd el a dobó helyedtől kb 2 m távolságra, a másodikat 3 m-re, a harmadikat 4 m-re. Először dobd a labdát a legközelebb eső dobozba? Ha sikerült beledobni, dobhatsz tovább a kiindulóhelről a második dobozba, ha nem akkor megint próbálkozz az első dobozzal. A második után dobhatod a harmadikba. Amikor sikerült bedobnod mind a három dobozba egymás után, jöhet a következő féle labda/eszköz. Amennyiben van rá módod, mérd le mennyi idő alatt tudtad teljesíteni a feladatot az összes labdával! Ahogy a videóban látjátok, nehezített körülményként mozgó személy, esetleg tesó bevonható.
Küldök egy kis videót szemléltetésnek. Látjátok én sem unatkozok :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése