2020. április 3., péntek

Etika

Sziasztok Srácok!

Nagyon köszönöm azoknak, akik elküldték a leckét etikából is. Természetesen az etika beadandók határideje nem annyira szigorú, mint más tantárgyaké, így később is nyugodtan elküldheted, hogy tudjak mire jegyet adni év végén.

Eddig két ilyen házi feladat volt:
- az első: a digitális napló volt, amelyben le kellett írni öt nap egymás után, hogy hogy telt a napod, stb. (nézze vissza a bejegyzést a blogon, aki nem készítette el)
- a második: küldj képet arról, amint öt különböző házimunkát végzel.

Az elsőt nem küldte még: Máté, Ferkó, Emili, Molli, Sugi, Zsolti, Patrik, Noémi.
A másodikat nem küldte még: Brendon, Máté, Janka, Ferkó, Zsófi, Kitti, Kata, Levi, Zsolti, Beni, Patrik, Kinga, Noémi, Atesz.

Nagyon megdicsérem Nórit és Martint!!!!!! Ti ketten vagytok csak, akik időben beküldtétek a házikat és mindkettőt elkészítettétek. 
Cserébe nektek a következő házit nem kell majd megcsinálni😎 

A következő leadási határidő: április 24 (péntek)
Feladat: a karantén alatt több szempontból megváltozott a családok élete. Gondold végig, hogy nálatok milyen változások vannak és miért.
Ajánlom figyelmetekbe a következő szempontokat: ritkább, de átgondoltabb bevásárlás, otthon kell maradni, nagyszülőktől, idősektől távolságot kell tartani, szájkendőt kell időnként viselni a felnőtteknek, stb...És persze az, hogy nincs suli. De most nem erre gondolok kivételesen.
Nyugodtan írd le a gondolataidat, hogy mit gondolsz ezekről az átmeneti változásokról. Figyeld meg a szüleidet (nyugodtan kérdezd is meg őket), hogy ők miket csinálnak most a megszokottól eltérően. 
Kérlek, hogy legalább 15-20 mondatot írj (körülbelül egy oldal egy kisalakú füzetbe, mint az etika füzeted), és küldd el nekem emailen, ha készen vagy.

Jövő héten nem lesz etika órátok, mert beleesik a tavaszi szünetbe.

Végezetül megmutatom nektek az egyik leghíresebb idézetet a világon a változásról, a változtatásról és a helyzetek elfogadásáról. Ne tévesszen meg, hogy a címben az "ima" szó szerepel. Ez nem egy valláshoz kapcsolódó idézet. Ez a világon az egyik legbölcsebb pár sor, amit mutatni tudok neked.
Ugyanúgy, ahogy etika órán szoktuk, javaslom, hogy másold bele ezt az idézetet valamelyik füzeted elejébe, hátuljába, vagy csak egy lapra, amit időnként elolvashatsz, amikor a kezedbe kerül. 💚



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése