2020. május 14., csütörtök

Jó reggelt és osztályfőnöki

Drágáim, ez ma az osztályfőnöki is egyben, úgyhogy olvasd végig.

ONLINE ÓRÁN:

- Akkor is legyél ott, ha úgy érzed, nem szeretnél megszólalni. Legalább hallod az anyagot. És kapsz érte egy jó pontot, hogy ott voltál.

- Ha bejelentkezel, akkor viszont figyelj oda. Ne játssz közben, ne hagyd ott a számítógépet, ne menj el közben mást csinálni. Az "ott is vagyok meg nem is"-ből nem tanulsz semmit, és még kínos is lehet, ha szólítanak és nem vagy ott.

- Nyugodtan harapj a reggelidből vagy igyál közben, hiszen ez nem olyan, mintha a padban ülnél.

- Nem baj, ha pizsamában vagy, de azért azt javaslom, hogy mégis készülj hozzá a tanuláshoz megfelelően. Ne az ágyból fekve jelentkezz be. Készítsd elő a füzeteidet, tankönyveidet, íróeszközödet és ülj egy asztalhoz.

- Nyugodtan menj el wc-re, ha nagyon muszáj, nem kell engedélyt kérned. De azért próbáld úgy időzíteni az ügyeidet, hogy ne óra közben kelljen kimenned.

- Az óra érted van. Hogy kérdezhess. Hogy ne mindent olvasva kelljen önállóan tanulnod. Próbálj belőle minél többet hasznosítani. Én azt is javasolnám, hogy legalább egyszer azért igyekezz felszólalni minden online órán. Ezzel tudod mutatni, hogy törekszel a közös munkára. Mindenképp felfelé húzza az év végi jegyed az adott tárgyból, ha aktív vagy online órán.

- Tartsd be az udvariassági szabályokat. Lehetőleg ne vágj senki szavába és ha késel, kérj elnézést.


A jegyek május végéig lezárásra kerülnek, után már csak az év végi összefoglalás várható.
A héten keresni fogom azoknak a szüleit, akiknek rendszeres elmaradásuk van vagy bukásra állnak.

TEDD ODA MAGAD.

Írd be a neved a megjegyzésekhez! 

15 megjegyzés: