2020. május 18., hétfő

Jó reggelt!

Szeretnék mindenkit megkérni, hogy a szüleivel látogasson el az enapló oldalára és nézze meg, hogy milyen jegyei vannak, melyik tantárgyakból áll esetleg kétesre vagy netán bukásra.
Vannak az enaplóban a digitális munkarend ideje alatt szerzett egyesek, amelyek adódhatnak abból, hogy valamilyen feladatot nem adtál le vagy esetleg nem töltöttél ki egy-egy online dolgozatot. Javaslom, hogy keressétek a szaktanárokat emailben vagy messengeren, hogy hogyan tudnátok kijavítani a legtöbb esetben hanyagságból vagy figyelmetlenségből szerzett rossz jegyeteket. Rajzból, énekből és tesiből is vannak bent ilyen jegyek. Igazán butaság lenne ezeket nem kijavítani szerintem.

Többen arra sem veszik a fáradtságot, hogy a mindennapos jelenlétet beírják a Jóreggelt bejegyzés alá - és most nem azokra gondolok, akiknél akadozik az internet hozzáférés. Mélységesen elszomorít, hogy 2-3 ember az osztályból ennyire nem érzi a felelősséget az iskolai munkája elvégzéséért. A többieket nagyon megdicsérem. Többen már 8 óra előtt nagyon szorgalmasan dolgoznak minden nap. Hangsúlyozom, hogy nem kötelező 8-kor hozzákezdeni. Úgy egyeztünk meg, hogy valamikor 8 és 10 között írd be magad a Jóreggeltbe, hogy lássuk, hogy "átvetted" az aznapi tananyagot. Ha késel vele és csak 11-kor vagy délután 2-kor írod be, az sokkal kisebb gond, mint ha egyáltalán nem írod be magad.

Még mindenen tudsz egy kicsit javítani, ha igyekszel a következő 3-4 hétben, ami hátravan. Sosem késő.

16 megjegyzés: