2020. május 19., kedd

Jó reggelt!

Ma figyelj arra, hogy csak annyi időt ülj a géped vagy telefonod képernyője előtt, amennyit feltétlenül szükséges. Pihentesd a szemed, csinálj valami egészen mást, ha lehet.
Sokan talán abba a hibába estek, hogy ha kész a lecke, akkor Facebookoztok kicsit, ha azt meguntátok, akkor játszotok egy kicsit, aztán eszedbe jut, hogy valami még nincs kész, akkor megint megnyitod a blogot....és így tovább. Sajnos így egész nap szinte képernyő előtt vagy, ami amellett, hogy fizikailag nagyon rosszat tesz a szervezetednek, testednek, emellett az agyadra és a szellemi teljesítő képességedre is ártalmas, valamint függőséget is okozhat. Függőségnek azt hívjuk, amikor úgy érzed, hogy nem bírod az eszközt letenni, folyamatosan figyelned kell, hogy történik-e valami érdekes, amikor mást csinálsz, akkor is arra gondolsz, hogy vajon írtak-e neked, stb.
A digitális oktatás ideje alatt nagyon fontossá vált a kapcsolattartás is a többiekkel, de vigyázz, mert előfordulhat, hogy idegenek is rád írnak vagy meggondolatlanul fizetős alkalmazásokra kattintasz. Ne felejtkezz meg az internet veszélyeiről a tanév hátralévő részében, és arról sem, hogy ha bármi problémátok van ezzel a témával kapcsolatban, akkor hozzám vagy a szüleitekhez bármikor fordulhattok.
Figyeljétek a héten a szokásaitokat és etika órán folytatjuk a témát. Például: Napi hány órát ülsz képernyő előtt? Amikor felállsz vagy leteszed a telefont, akkor gémberedettnek érzed-e tagjaid. Előfordult-e már, hogy írtál valakinek úgy, hogy nem ismerted? Volt már, hogy zavart, hogy pittyeg folyton a készülék?

Hagyj üzenetet a megjegyzésekben!

18 megjegyzés: