2021. március 23., kedd

Osztályfőnöki

A hétvégén a Down szindróma világnapja volt március 21-én.

Hallottál már erről a betegségről? Ez egy születési rendellenesség, ami jellegzetes külső vonásokkal is együtt jár. Akik így születnek, nem tehetnek róla, hogy a kromoszómáik máshogyan fejlődnek a méhen belül, mint a többi embernek.

Találkoztál már esetleg Down szindrómás emberrel? Él esetleg a közvetlen környezetedben valaki, aki hasonlít a képen látható kisgyerekre?

 


Sokan sajnos idegenkednek attól, ha valaki egy kicsit is más, bármilyen tekintetben, mint a nagy átlag. 

De gondolj bele, hogy milyen érzés lehet annak a helyében lenni, akivel azért nem játszanak a társai, mert esetleg másmilyenek az arcvonásai...

Gondolj bele, hogy milyen lehet nekik felnőni, és szembesülni azzal, hogy nehezebben találnak munkahelyet, csak mert mások.

Egy híres brit énekes, Sting, szintén belegondolt, hogy milyen nehéz lehet ezeknek az embereknek, és írt egy dalt, amiben azt szeretné bemutatni a világnak, hogy a Down szindrómás emberek is tökéletesen képesek megállni a helyüket a munkahelyeken.

(Emlékszel a pénteki etika órára? Mi is volt a neve annak a képességnek, hogy képesek vagyunk átérezni, amit a másik érez?

Igen...EMPÁTIA. )

Ezáltal pedig elgondolkodtat a dal mindannyiunkat, hogy milyen sokat jelent ESÉLYT adni a másiknak.

Íme a dal: https://www.youtube.com/watch?v=SKku4RAWa4M


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése