2020. március 24., kedd

Történelem

Kedves Hatodikosok! Remélem, sikerült mindnyájatoknak bekapcsolódni ebbe a digitális oktatásba!! Tudom, hogy néhányan nagyon várták, hogy egész nap gépezhessenek, most teljesült a kívánságuk.. Ugye segítetek a többieknek is Beni, Atesz, Patrik?
Jöhet az új anyag!
Most már jól ismeritek a felfedezőket, az útjaikat, tudjátok, mennyi új növény jelent meg Európában az új világok felfedezésével.
A következő órákon a felfedezések következményeit kísérjük figyelemmel! Nézzétek meg a következő ppt-t  https://www.slideserve.com/amaris/a-nagy-f-ldrajzi-felfedez-sek-k-vetkezm-nyei   majd írjatok a füzetbe vázlatot A felfedezések következményei címmel! Ha hallottatok már az aztékokról vagy a majákról, olvashattok róluk a tk.41-43. oldalon. Hogy kerültek a négerek az Újvilágba? Honnan hozták őket és miért? A tk 48. oldalának térképe részletesen mutatja a földrészek közötti gazdasági kapcsolatokat: ki mit szállít, hova... Írjátok le ezt is a füzetbe! Ezekre a kérdésekre válaszoljatok, és a füzet fotóját küldjétek el nekem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése